Gå direkt till textinnehållet
<< Till översikt
9 mars, 2021

Zone Systems stolt leverantör till Waynes

Fr.o.m. årsskiftet är Zone Systems helhetsleverantör till Waynes Coffee vad gäller all typ av skyltning, visst kampanjmaterial och tillhörande tjänster. Waynes Coffee grundades för 25 år sedan och var först med att introducera latten i Sverige. Nu tar företaget klivet in i 2020-talet med ett nytt utseende, som förtydligar företagets ursprung och som omfattar både interiören och den grafiska identiteten. De mörka, lite dovare färgerna ersätts av ljusa, skandinaviska toner och naturliga material som trä och läder. Syftet med förändringen är att förtydliga företagets ursprung och dels att särskilja sig gentemot andra aktörer i en relativt generisk bransch.
– Det finns en stor problematik med att gästerna tycker det är svårt att se skillnad på de olika aktörerna i kafébranschen. Som gäst vet man inte riktigt vilket kafé man besökt då inredning och/eller övrig kommunikation är väldigt snarlik hos många, säger Carina Dyberg, kommunikations- och marknadschef på Waynes Coffee. Vi ville bryta oss loss från den stereotypa ”bruna kaffekänslan” som länge hängt ihop med kafébranschen. Att fika hos oss är att ta ställning och välja en fika som är godare, nyttigare och bättre för planeten och det vill vi ska vara tydligt.
– Zone Systems hjälper oss som svensk leverantör att vara en helhetsleverantör av alla våra kommunikationsytor och tillhörande tjänster. Zone Systems har lång erfarenhet av skyltning och är en pålitlig aktör. En stor fördel med Zone Systems är att det har svensk produktion och kan vara väldigt snabbfotade och dessutom bidrar till vår hållbarhetsprofil, avslutar Carina.

– Vi känner oss stolta att få finnas med som Waynes högra hand vad gäller skyltning och produktutveckling framöver. Waynes har ett fräscht koncept och vill värna om miljön vilket känns både stimulerande och viktigt för oss som leverantör, säger Maria Tedestedt, Key Account Manager på Zone Systems.

Leveransen från Zone Systems består av invändiga ljuslådor, print på textilvepor, utvändiga fasadskyltar, flaggskyltar, foliering, specialbrandade gatupratare, visst montage och tjänster kring skyltlov. Waynes har en aggressiv expansionsplan och har som mål att under bara första halvåret etablera 15 st nya kaféer i Sverige.

– Projektteamet på Zone Systems är väldigt engagerade och det är många gånger snabba puckar vad gäller projektering till leverans och de har löst de första leveranserna på ett mycket professionellt sätt, säger Lars Fagerlund, byggprojektledare på Waynes Coffee.

Första projekten som Zone Systems har levererat till är Östersund och Sickla. Drottninggatan är nästa på tur och sedan löper det på med fler etableringar under våren.

– Det känns väldigt roligt att vi får vara med och leverera helheten av skyltar till en expansiv kund som Waynes Coffee. Speciellt eftersom det blir ett kvitto på att vi har gjort rätt med vår satsning på breddat erbjudande med fasta skyltar, säger Andreas Forsfjäll, produkt- och projektchef på Zone Systems.

Kontakta oss