Gå direkt till textinnehållet
<< Till översikt
18 oktober, 2022

Zone Systems synligör Campus Skellefteå

Zone Systems har i uppdrag av AFRY tillsammans skapat ett skyltprogram för Campus Skellefteå och realiserat det med skyltleveranser, projektledning och montage under våren och sommaren. Målet var att vi skulle göra det enkelt att navigera inom området och att skapa en tydlig identitet som knyter ihop hela Campus med förnyad skyltning. I förlängningen så kommer skyltprogrammet att underlätta när nya etableringar görs i området.

”Vi fick förtroendet att vara med redan från starten av projektet och bidra med vår expertis kring design, konstruktion, materialval och belysningsalternativ. Det var många aktörer som ville exponera sitt varumärke på Campus Skellefteå samt att det fanns tydliga behov av att kunna navigera rätt inom området, så det var av stor vikt att göra ett grundligt jobb för att få ihop en helhet berättar Andreas Forsfjäll, produkt- och projektchef på Zone Systems.”

Tillsammans med AFRY’s arkitekter har Zone Systems haft ett tydligt hållbarhetsfokus i projektet. Vi har sett över vilken befintlig skyltning och utrett vilka skyltlösningar som gått att behålla, vilka befintliga skyltar som vi behövt justera och även adderat till helt ny skyltning. Samtidigt har det varit viktigt att alla skyltar haft ett och samma formspråk. Till detta har även hänsyn tagits till Skellefteå kommuns träbyggnadsstrategi och vissa träelement har använts i vissa skyltar.

”Det har varit otroligt roligt att få arbeta med detta projekt. Dels för att vi fått vara med från projektstart, dels för projektets storlek men också för att vi projektlett hela utförandet ända ned på detaljnivå. Det har varit väldigt berikande och det har bekräftat vår plats som helhetsleverantör inom skyltbranschen.”

Andreas Forsfjäll berättar att det har varit angenämt att få koordinera på hemmaplan i Skellefteå bland snickare, målare, elektriker och svetsare. Att få alla leverantörer att samverka ihop med formspråket har varit stimulerande. Andreas berättar vidare att några delar av uppdraget har varit utmanande, t.ex. delar av montaget på hög höjd vilket kräver mycket mer planering och montörer med särskild behörighet.

”För att ge ett exempel så hade vi vissa utmaningar med höghöjdsmontaget eftersom det var svårt att få plats med lyftkranen. Men med bra planering och god kommunikation med underleverantörer så löste vi uppgiften på ett säkert och bra sätt.”

Kontakta oss