Gå direkt till textinnehållet

Vanliga frågor

Här nedan hittar du exempel på frågor som vi ibland får och våra svar på dem. Om du inte hittar svar på just din fråga så är du alltid välkommen att ringa eller skriva till oss.

Kontakta oss
 • Hur lång är garantitiden för era produkter?

  Zone Systems lämnar 2 års funktionsgaranti mot fabrikationsfel om inte annat anges. Yttre mekanisk åverkan omfattas dock ej av garantin. På flera av våra fasta skyltar lämnar vi 5 års garanti.

 • Vilket mått är det som gäller kring era tryckta skyltar/budskap?

  Det officiella måttet som skrivs ut på våra budskapsbärare är bildmåttet (ex 50×70). Det innebär att det synliga bildmåttet är något mindre eftersom exempelvis en lockprofil skymmer en del av budskapet. När du producerar ett tryckfärdigt original ska du utgå ifrån bildmåttet som är samma som arkmåttet.

 • Krävs det alltid skyltlov från kommunen för att montera upp en ny skylt?

  Det är olika regler beroende på vilken kommun du verkar i. Rent generellt kan man säga att monterar du upp en ny skylt i samma format som en befintlig skylt krävs ej skyltlov. Ta kontakt med din kommun för att veta vad som gäller för just dig eller anlita oss så hjälper vi dig med den processen.

 • Vilket format ska originalen som ni trycker/printar vara?

  Gärna vektoriserade original i högupplöst PDF i skala 1:1.

 • Vilket format ska originalen för logotypen vara för att ni ska kunna ge ett visuellt rätt och funktionellt möjligt förslag för en fast skylt (ex fasadskylt i någon av våra profiler)?

  Gärna vektoriserade original i filformat svg eller eps.

 • Innehåller era produkter PVC?

  Vi har höga ambitioner som bolag och hållbarhet är en ledstjärna. Vi erbjuder våra kunder PVC-fria alternativ. Exempelvis våra frontplaster är helt PVC-fria.

 • Har ni någon skylt som är anpassad för människor med synnedsättning?

  Ja, vi har taktila skyltar i vårt erbjudande. Dessutom producerar vi och säljer en gatupratare (Gatupratare City) som är godkänd av Synskadades riksförbund.

 • Erbjuder ni LED i era produkter?

  Alla våra belysta skyltprodukter är bestyckade med LED vilket är bra för miljön och bidrar till låga driftskostnader. Låt oss hjälpa dig med en besparingskalkyl.

 • Har ni svensktillverkade produkter?

  Vi har en egen produktion i Vadstena där vi tillverkar en stor del av vår produktflora vilket gör oss till ett flexibelt, hållbart och kostnadseffektivt val.