Gå direkt till textinnehållet
<< Till översikt
6 februari, 2024

Därför är det så populärt med ljuslådor – kolla in hur andra har gjort

Synlighet är en nyckelfaktor för framgång. En av de mest effektiva metoderna för att få uppmärksamhet är ljuslådor. Här är fördelarna, vad som trendar just nu och hur några kunder gjort.

Zone Systems levererar stora volymer ljuslådor varje år. Bland kunderna märks till exempel företag som MAX, Åhléns och Vagabond. Och det är inte konstigt att produkterna blivit så populära. Det finns massor av fördelar med ljuslådor som hjälper dig att sticka ut bland konkurrenterna.

–  För butiker och restauranger kan det vara helt avgörande med ljuslådor, till exempel för att väcka den uppmärksamhet man behöver eller skapa den atmosfär man är ute efter, säger Andreas Forsfjäll, utvecklingschef på Zone Systems.

Hjälper kunderna

Han berättar att ljuslådor hade en dipp i popularitet för några år sedan, men att de nu är hetare än någonsin. En anledning är att det nu finns fler användningsområden för produkten och att fler företag upptäckt fördelarna. I dag kan du anpassa ljuslådor precis som du vill ha dem.

– Varje kund är unik och det är där vi kommer in i bilden med skräddarsydda lösningar. Vi åker ut till kunden och ger råd om var, hur och när det är bäst att använda ljuslådor. Det kan till exempel handla om var de ska placeras, hur de ska synas, vilka storlekar de ska ha,vilka höjder de ska placeras på men framförallt vilken LED-bestyckning och typ av material på vepan som bör användas för att få en så bra ljusspridning och upplevelse i den specifika miljön som möjligt.

Trendiga ljuslådor

Kunderna kan i princip önska sig vad de vill. Ljuslådor kan anpassas till alla möjliga storlekar, former, ljussättningar, material och djup. Har du bra fantasi finns det egentligen inga gränser. Men mest trendigt är att använda ljuslådan som en premiumprodukt för att bygga varumärke.

– Eftersom de är så snygga och sticker ut passar de att highlighta olika saker med. Det kan till exempel handla om att visa upp nya produkter, tillfälliga erbjudanden eller visa hur du hittar rätt i ett köpcentrum.

Något annat som känns nutid är att använda ljuslådor som en inredningsdetalj för att skapa en lyxigare eller varmare miljö. Använd dem som en typ av belysning i taket eller som en avdelare i din kommersiella miljö. Eller för att addera till andra material – nu är det populärt att klä in ljuslådorna i  trä.

– Det har kommit en del sådana beställningar bara under senaste året. Vepan går dessutom att få i olika miljöklasser, vilket många uppskattar.

 

Fem fördelar med ljuslådor

Sticker ut från mängden
En av de mest uppenbara fördelarna med ljuslådor är deras förmåga att synas.
Oavsett om det handlar om att dra uppmärksamhet i en butik, skapa en inbjudande atmosfär i en restaurang, eller göra ett offentligt utrymme mer inbjudande.

Är anpassningsbara
Du kan skräddarsy din ljuslåda nästan hur du vill – i olika ljussättningar, material, former och storlekar. Du kan dessutom placera den i princip var som helst – som på väggar, i tak eller som fristående skyltar på stolpar eller stativ.

Är effektiva
Produkten fångar uppmärksamheten på ett sätt som statiska skyltar sällan kan. Det kan till exempel vara viktigt i städer eller i områden med mycket konkurrens om kundernas uppmärksamhet. Men en ljuslåda kan också fungera som en effektiv inredningsdetalj, till exempel för att skapa en lyxig och varm miljö.

Är hållbara
Ljuslådor är vanligtvis tillverkade av tåligt  material som aluminium. Det gör dem hållbara och stabila. Därför är det ett pålitligt marknadsföringsverktyg som kan användas år efter år med minimalt underhåll. En annan fördel som förlänger livslängden är att de är lätta att byta budskap i. Du kan enkelt utföra budskapsbytet själv utan extern montör.

Är energisnåla
Med den ökande medvetenheten om miljöfrågor och energibesparing används i dag energieffektiv LED-belysning. Det minskar energiförbrukningen och därmed driftskostnaderna.


Visste du att…

…det är hög tid att säga adjö till traditionella lysrör, som inte längre får säljas inom EU? Dessa innehåller kvicksilver och är inte lika effektiva som LED-alternativ. Zone Systems stöttar dig gärna i konverteringen och hjälper dig att hitta de lösningar som passar bäst. Vår process är enkel och skräddarsydd för att möta dina behov och optimera din investering.


 

Kontakta oss