Gå direkt till textinnehållet
<< Till översikt
2 oktober, 2023

Utmaningar, Lärdomar och Samarbete: Nycklar till Framgång

Läs om vårt lyckade arbete till Circle K i Flädie, och om hur vår konstruktör Carl arbetar tillsammans med resten av teamet.

Det är omöjligt att inte lyfta fram det centrala samarbetet med vår konstruktör, inköpsavdelning och våra produktionsarbetare. Tillsammans utgör de ett dynamiskt team som har visat sig vara en nyckel till framgång i våra projekt. I denna artikel kommer vi att ta en närmare titt på hur Carl och teamet tog sig an ett specifikt designprojekt hos en Circle K-station i Flädie i Skåne, och vilka fördelar Carls arbete har medfört för både företaget och kunden.

Framväxten av Designprojektet

Carl fick uppdraget i samband med en fråga från säljavdelningen. Kunden hade problem med att kampanjbudskapen på deras ljustavla blåste i väg, och behövde en lösning som var kostnadseffektiv och mer hållbar. Carl tog på sig uppgiften och började arbeta med befintliga mått på ljustavlorna som grund. Här kom samarbetet med inköpsavdelningen och produktionsansvarige in i bilden när det gällde att säkerställa att rätt komponenter och material var tillgängliga.

 

Konceptbilden som förmedlades till kund. En skiss innehållande Half-gate, Speakerbox och Menytavla.

 

Processen Bakom Projektet

Carl skapade en detaljerad konceptbild som visade de planerade ändringarna och det var tillsammans med produktionsansvarige detta koncept omvandlades till en fungerande produkt. Samarbetet över avdelningarna var nödvändigt för att säkerställa en smidig övergång från design till produktion.

 

Skapandet av Anpassade Skyltlösningar

Med ett av våra ljusskåp som utgångspunkt började Carl göra anpassningar enligt kundens önskemål. Carl lade till affischramar med snäppfunktion för att säkerställa att kampanjmaterialet skulle fortsätta sitta på plats trots hårt väder. Han gjorde anpassningar runt måtten och ersatte den tidigare topphängda dörren med en sidohängd variant.
Genom att förlänga belysningen uppåt kunde han använda samma ljuskälla för att belysa både kampanjbudskapet och logotypen högst upp på skåpet, vilket resulterade i en mer kostnadseffektiv produkt. Samarbetet med inköpare var avgörande för att säkerställa att de rätta materialen och komponenterna var tillgängliga i rätt tid.

 

 

Överblick av några av Carls skisser.

 

Inspiration och Kreativitet

När det kommer till att hitta inspiration för projektet, benchmarkade Carl liknande skyltprodukter på marknaden, och inköparen spelade en viktig roll i att identifiera de bästa leverantörerna av de nödvändiga komponenterna. Tillsammans utforskade de möjligheterna inom företagets egna lager och valde de mest effektiva och kvalitativa materialen.

 

Skiss av slutprodukten till Circle K.

 

Utmaningar som Lärdomar

Under projektets gång uppstod utmaningar som ibland krävde snabba och smarta lösningar. Samarbetet mellan inköpare och produktionsansvarige visade sig vara avgörande för att hantera dessa situationer. Ibland saknades komponenter i lagret, och det var upp till inköpare att snabbt säkerställa att nödvändiga material levererades. Produktionsansvarige hade en nyckelroll i produktionen av skyltlösningen. Det är tydligt att samarbetet mellan Carl, inköpare och produktionsansvarige blev hjärtat i projektet till Circle K.

Genom att kombinera teknisk expertis, kreativitet och en stark känsla för effektivt resursutnyttjande har denna trio framgångsrikt övervunnit utmaningar och skapat anpassade skyltlösningar som inte bara uppfyller kundens behov utan också är kostnadseffektiva och miljövänliga. Med detta fungerande samarbete i ryggen är vi redo att ta oss an framtida projekt med entusiasm och förtroende.

Kontakta oss idag för hjälp med att skräddarsy dina skyltprodukter!

 

Kontakta oss